Meguiar’s Hybrid Ceramic Liquid Wax - 1490ден.

Комплетно нова, напредна хибридна технологија Si02, има предност на керамичка заштита што го штити лакот / бојата и се применува лесно како обичниот течен восок. Оваа напредна формула, наменета за рачна или машинска апликација, создава мазен, заштитен слој со исклучителен ефект на хидрофобност и истовремено штити од загадени елементи во околината. Исто така, кога се суши, нема да остави бел остаток на  гума, пластика или винил делови. Може да се користи на пластични и хромирани делови или да се нанесува како слој над традиционалните восоци и силанти. 

 

За најдобри резултати, темелно измијте го возилото прво. Секогаш користете шампони за миење автомобили. По миењето, поминете со рака преку површината, ако бојата се чини груба на допир, тоа значи дека има  загадувачи на површината. Наша препорака е да се исчисти возилото со глина што ќе ја направи површината мазна како стакло.  Ако имате лесни до умерени вртежи / облаци, гребнатини, оксидација или дамки од вода, можете да го полирате возилото.

Една од најголемите грешки што луѓето ги прават при примена на восок е тоа што премногу нанесуваат. Ова само го продолжува времето на сушење, го отежнува отстранувањето на вишокот восок и предизвикува употреба на повеќе производ отколку што е потребно. Поради овие причини, секогаш нанесете го восокот во тенок слој и рамномерно.

 

• Протресете го производот добро пред употреба.
• За најдобри резултати работете во сенка на оладена површина.
• Пред да го отстраните вишокот на восок, оставете 3-5 минути стврднување.
• Отстранете го вишокот восок со пешкир од микрофибер.  Ниските температури и / или висока влажност можат да го продолжат првичното време на сушење.  Хибридниот керамички восок не „замаглува“ како традиционалните восоци.
• Не се препорачува за употреба на стакло.

 

Пакување: 473 мл.

 

https://www.youtube.com/watch?v=rPfyQr3F3x4

Цена: 

1,490.00 ден

Марка: 

Категорија: