Soft99 Fusso Coat 12 Months Wax Dark - 2290ден.

Fusso е синтетички слој кој создава заштитна хидрофобна обвивка на возилото, најважно е неговата издржливост до 12 месеци. Beading и “sheeting” се причините зошто Fusso Coat навлезе во детејлинг светот и се прошири како бура. Достапно во две варијанти во зависност од бојата на вашето возило.

За возила со потемни бои.

Примена: Измијте го возилото со шампон. Нанесете Fusso со сунѓер апликатор или микрофибер во тенок слој. Оставете го да се исуши за 10-15 минути (во зависност од температурата) и избришете го со микрофибер крпа

 За полесно да се отстрани восокот од лакот  или премачкување исто така може да се користи малку влажна крпа од микрофибер! Најдобро се применува на температура над 10 ° C.

Забелешка: За најдобри резултати, после миење со шампон, површината треба да се деконтаминира, односно да се подготви за апликација. При пониски температури, времето на стврднување е подолго. За подобар резултат, препорачливо е да не се вози возилото 24 часа по апликацијата за да се овозможи полимеризација на производот.

Се нанесува на сите лакирани површини, вклучувајќи ги и бандажите, благодарение на формулата која е исклучително отпорна на високи температури. FUSSO  содржи политетрафлуороетилен (PTFE), која има исклучително хидрофобни способности и ја штити површината на возилото од дожд, прашина и други несакани контаминации. Отпорен слој заштита е формиран кој трае до 12 месеци, остава сјајна површина и штити од помали гребнатини на површина .

Пакување: 200гр

https://www.youtube.com/watch?v=rLVobmeLKpo

 

Цена: 

2,290.00 ден

Категорија: