CARPRO CQUARTZ LITE - 4500ден.

CARPRO CQUARTZ LITE

Cquartz Lite - Најбрза апликација Cquartz нано / керамичка заштита било кога!
Cquartz Lite може да се користи како самостоен керамички слој, кој трае повеќе од шест месеци или може да се користи како слој за постојните Cquartz премази.
Cquartz Лајт е наменет за оние кои се уште не се подготвени за нашите професионални керамички заштити, но сепак сакаат да уживаат во многуте предности на заштита кои нудат само Cquartz облогите.
Cquartz Lite овозможува полесно чистење на површината, отпорност на остатоци од инсекти, бензин, растворувачи и УВ зраци, со истовремено "контакт" со вода агол од 110 степени. Со други зборови, Cquartz Lite помага да се задржи вашиот сјај на лакот, добро заштитен, хидрообен и да биде лесен за одржување.
Cquartz Лајт е изградена врз основа на комбинација на честички на SiO2 (керамички) / TiO2 (титаниум), со повеќе од 45% , како и состојки со авторски права кои не се достапни за јавноста, а се дел од нашите лаборатории.

Cquartz Lite може да се примени за речиси било какова надворешна површина на вашиот автомобил, вклучувајќи лак, пластика, тркала и стакло (со исклучок на шофершајбната), исто како и вашите омилени производи Cquartz!
Карактеристики:
Најбрзата апликација на Cquartz слој досега
Заштита и висок сјај со леснотија при апликација 
Хибридни слој на SiO2 (керамички) / TiO2 (титаниум)
Лесно одржување со функција за самочистење
Отпорност на дамки, нечистотија, прашина, губење на сјај 
Одбива УВ зраци, вода, масло, нечистотија и загадувачи
Технички податоци:
Трајност: 6-12 месеци
Просечна дебелина: 1 микрон
Покриеност 15ml-50ml по слој во зависност од апликацијата
Агол на контакт: 110 °
Препорачани работни температури: 4 ° C до 37 ° C
Комплет вклучува:
- 1x CQuartz Lite 150 ml 
- 2x микрофибер апликатор за нанесување 
- 1x микрофибер крпа 
- 3M маска
Инструкции:
Осигурајте се дека површината е чиста и целосно деконтаминирана. Користете CarPro IRON X, TAR X  и глина за да се обезбеди отстранување на загадувањето од површината. Користете CarPro ERASER (или слично) за да го отстраните маслото пред да се аплицира.
Нанесете 10-12 капки за апликаторот од микрофибер, кој е во пакувањето, нанесете го производот рамномерно на површина од околу 60cm x 60cm., користете CarPro микрофибер крпа за отстранување на остатоците од премазот. Cquartz Lite не треба да се остави да се исуши на површината и треба да се отстранат веднаш. 

Забелешка: За кратко време по нанесување, на места кои не се веднаш избришани правилно, може да се исправат со додавање на нов слој Cquartz Лајт во оваа област.
Оставете го да се исуши 4 часа. Капки вода во текот на првите 48 часа треба да се отстранат , со цел да се спречи формирањето на водени дамки. Ја препорачуваме употребата CarPro RELOAD  1 час по примена, со цел да се заштити од вода и водени дамки во текот на првите 48 часа.
Мерки на претпазливост: Како и обично, се препорачува соодветна маска за лице и нитрилни ракавици кои се соодветни за заштита  за време на нанесувањето.

 

https://www.youtube.com/watch?v=B49UeM2SVGc&t=6s

 

Цена: 

4,500.00 ден

Марка: 

Категорија: