C.Quartz Finest Reserve

CQuartz Finest Reserve е нова технологија како носител на крајниот развој на CarPro линијата на напредни нанотехнолошки премази! Cquartz Finest Reserve е исклучително комплексна мешавина на хибрид силициум диоксид (SiO2) инфузиран со епокси нано честички.
Оваа технологија користи нова генерација на напреден хибриден наноструктурен состав, која ја премостува разликата помеѓу керамички и органски материјали, создавајќи исклучително висок сјај и густ тврд нано-премаз! Покрај тоа резултира со екстремно издржлив, дебел слој, со напредок за разлика од она што било порано. Со напредна технологија "sio2poxi", новиот Finest Reserve е исклучително отпорен на водени дамки, киселини, растворувачи, мраз, масло, нечистотија, УВ зраци и други надворешни влијанија!
CarPro уште еднаш постави нови високи стандарди како да се заштити бојата, со исклучителна отпорност на сето она што околината може да го произведе и да го направи најдобриот лизгачки / хидрофобен агол во индустријата од само 10 степени! Од сите теренски тестови, ние веруваме дека нашата најнова технологија е навистина најдобрата заштита што секој автомобил може да го добие!

Карактеристики:

- Висок сјај
-Супер издржлива површина на премазот
- Многу мала количина на вода останува на површината
-Брзо сушење и брзо стврднување
- Отпорност 3 ~ 13pH
- Висока густина / анти абразија
- Висока хидрофобна -110 °, низок агол на лизгање - 10 °
- Се нанесува на било која површина на возилото, освен на ветробранско стакло
3-година писмена гаранција - CarPro гарантира дека Finest слој нема да се надува, избледи, да се излупи, оксидира или изгуби повеќе од 20% сјај за период од три години.

 

Достапно само за овластени инсталатери.

 

https://www.youtube.com/watch?v=VLsAbU1HBLI

Марка: 

Категорија: